Fina, sočna, kremasta, jednostavna, bogata i maaalo
neobična J Recept za ovu tortu dobila sam
sad već davno od jednih ljubaznih ljudi, no prilagodila sam ga sebi i svojem
ukusu, što znači manje biskvita, više kreme i taman šećera, a da mi ne propadnu
krvne žile.
Osim torte, ovo može biti i kolač, ovisno o
kalupu/protvanu u koji ga stavite. Ne treba se bojati, eksperimentirajte J Iako je recept poduži, ovo je
jednostavno da jednostavnije ne može biti. Vjerujte mi, više ćete vremena
potratiti na hlađenje nego na pripremu.
BISKVIT
2 banane
120 g pšeničnog griza
240 ml mlijeka
100 g šećera
pola jušne žlice mljevene kave
4 žlice kakaa
prstohvat soli
1 čajna žličica sode bikarbone
Banane izmiksati s mlijekom, u to dodati sve osim sode te
ostaviti pola sata da miruje. Potom dodat sodu i tijesto uliti u margarinom
namašćen kalup/protvan posut brašnom. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180°C.
Nakon 10 min. smanjiti na 170°C i nakon još 15-20 min. provjeriti jeli pečen
(stari trik – čačkalica kroz tijesto).
KREMA
8 dcl mlijeka
4 jušnih žlica šećera
2 vanil pudinga
sok od pola limuna
3 manje ili 2 veće banane
Puding razmutiti sa šećerom i decilitrom mlijeka, a
preostalo mlijeko staviti da zakuha. Narezat banane na šnitice. U mlijeko
dodati puding i kad se počne zgušnjavati dodati banane i sok od limuna. Kuhati
3 min. Ostaviti da se ohladi 10 min. te ga rasporediti po toplom biskvitu.
GLAZURA
pola litre slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje (meni osobna najbolja Nestle)
1 jušna žlica kakaa
U vrhnju otopiti čokoladu i kakao. Nakon 15. min preliti
na kolač. Služiti se žlicom da čokolada ne propadne kroz kremu. DOBRO ohladiti
da se glazura stisne kako spada!
UŽIVAJTE U OKUSU!Oznake: featured, lifestyle, recepti
<